pondělí 16. června 2014

Předmistrovská příprava v Boudě

Mistrovství na middlu se kvapem blíží, poslední volný víkend před vrcholem jarní sezony jsme se tak rozhodli potrénovat v terénech co nejbližších a nejpodobnějších tomu co nás příští víkend čeká. Ale ne zas tak blízko, abychom se vyautovali jako svého času Aljoša, který trénoval přímo v prostoru mistrovství.
A nebyli jsme sami. Po příjezdu vlakem do Radvanic na parkovišti u zastávky parkuje víc aut, než jsem očekával. Hned je jasné proč - poběhat na Závoru přijela i výprava slávistů. Po chvilce dojíždí i auta z Pardubic a Fialson se vydává roznést úvodní kombo trénink. Na začátku had, pak Švýcarsko, následované hustníkovou pasáží a poté přes hranu do kamenného pole. Na závěr už jen vrstevnicovka po loukách. Všechno pomalu, ale přesně, což se většinou všem daří. Když se všichni naskládali do aut, vyrazili jsme směr Česká Metuje, kde máme domluvené ubytko v hotelu Bouda. Z venčí tuctová budova uvnitř skrývala poklady, že "by se s tím, co tady mají, daly vybavit tři hotely a stále by tu bylo přeplněno".

Po obědě krátká renegerace a výstup pod Ostaš, na start middlu. Parametry byly víceméně srovnatelné jako to, co mne čeká v semifinále, 4,6 kilometru a 330 metrů výškového rozdílu. A test proběhl na výbornou, veškerá zapeklitá místa jsem (občas s přispěním štěstí) vyřešil ke své spokojenosti, akorát dostat se z desítky na jedenáctku mi dalo zabrat, za což mohla jednak stará mapa, druhak naprosto neprůchodný fekál.
Po návratu do Boudy prováhám možnost, kterou skýtá sprchovací ranking, dáváme nějaké to pivko, večeři, pivko, pivko a tak až do té doby, než už není co pít a je čas jít spát. Tady se vynořila další nevýhoda tohoto hotelu, kromě toho, že se ve výčepu kouřilo, tak postele tu nejsou stavěné na takové dlouhány jako jsem já (případně Klápa a hlavně teda Fialka), takže jsem se moc nevyspal. Na neděli už jsou v plánu jen okruhy, opět na Závoře, a já dostávám důvěru roznést polovinu kontrol. Některé z objektů již byly využity při JWOCu, dřevěné kolíky stále drží.
Pak už zbývá jen oběhnout všechny tři okruhy, jednou se nechat předběhnout Fialkou a dvakrát Zlosynem a vyrazit na cestu domů - k autům a do Pardubic. A za týden uvidíme, jestli to mělo aspoň nějaký smysl;-)

2 komentáře:

  1. 10-11 hustý. My jsme si to v tý oblasti udělali taky pěkný ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak, tak - potkal jsem tam Tukana, jak se snažil v opačném směru než já ;-)

      Vymazat